آزمایشگاه آنالیز بخش بهداشت
آزمایشگاه آنالیز بخش بهداشت دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز در جهت پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی اساتید بزرگوار و دانشجویان گرامی مفتخر به خدمات ذیل می باشد :
آزمایش های کنترل شیمیایی مواد غذایی(بررسی کیفیت و رد یابی تقلبات)
آنالیز خوراک دام(تعیین ارزش تغذیه ایی)
آزمایش های کنترل کیفیت و ردیابی تقلبات در شیر و لبنیات
آنالیز نمونه های شیر با استفاده از دستگاه Lactostar
بافت سنجی نمونه های غذایی با استفاده از دستگاه Texture Analyzer
عصاره گیری با استفاده از دستگاه Rotary Evaporator
آموزش روشهای محلول سازی(از مواد جامد و مایع) و استیوکیومتری واکنشهای شیمیایی
برگزاری کلاس های عملی دانشجویان عمومی و تخصص
و در راستای این هدف با مراکز ذیل همکاری می شود.
دانشگاه علوم پزشکی (بخش فارماکولوژی و دانشکده بهداشت)
شرکت پگاه فارس
اداره دامپزشکی
بخش صنایع غذایی دانشکده کشاورزی
سایر مراکز آموزشی(دانشگاه آزاد و دانشگاه علمی کاربردی)
اساتید بخش بهداشت: دکتر مهدی محبی فانی-دکتر سید شهرام شکرفروش-دکتر مریم انصاری لاری- دکترآریا رسولی- دکترآرش امیدی- دکترسعید حسین زاده- دکترسارا بصیری- دکتر مریم پورمنتصری.
کارشناس: خانم معصومه آغازی (کارشناس ارشد شیمی تجزیه)
تلفن آزمایشگاه:36138754-071
ایمیل:Analytical.lab2014@gmail.com
تجهیزات :
نام دستگاه: بافت سنج( texture analyzer)
شرکت سازنده: Brookfield (امریکا)
مدل دستگاه: CT3 4500
توضیحات: دستگاه ایده آلی برای آزمون های کشش، فشار، خمش، برش، اکستروژن، سوراخکاری و شکست در آزمون های مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو و لوازم پزشکی و بسته بندی می باشد
تعرفه:
ردیف | منبع ارسال نمونه | هزینه هر نمونه |
1 | دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز | 100/000 |
2 | سایر دانشکدههای دانشگاه شیراز | 200/000 |
3 | سایر دانشگاههای دولتی | 300/000 ریال |
4 | سایر مراکز اعم از دانشگاههای آزاد، غیرانتفاعی و موسسات خصوصی | 500/000 ریال |
نام دستگاه: دستگاه تبخیر روتاری (Rotary Evaporator)
شرکت سازنده: IKA (آلمان)
مدل دستگاه: RV10 DS99
توضیحات: دستگاه تبخیر روتاری یا همان تقطیر در خلاء، دستگاهی است که با ایجاد خلاء سبب تبخیر و حذف کامل حلال از نمونه های آزمایشگاهی می شود. راندمان قابل توجه در فرآیند تبخیر حلال، همچنین کاهش زمان فرآیند جداسازی از مزایای دستگاه تبخیر روتاری به شمار می رود.
نام دستگاه: سوکسله(6واحدی) و دستی ( Soxhlet)
شرکت سازنده: BUCHI (سوئیس)
مدل دستگاه: 810
توضیحات:یکی از ابزارهای آزمایشگاهی است که معمولاً از شیشه ساخته میشود، برای جداسازی چربی ها (لیپیدها) از مواد جامد مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه سوکسله از سه بخش اصلی : استخراج کننده(Extractor) ، مبرد ( Condenser ) و بالن ( Flask ) تشگیل گردیده است.
نام دستگاه: کلدال(Kjeldahl)
شرکت سازنده: BUCHI (سوئیس)
مدل دستگاه هضم BUCHI435 - مدل دستگاه تقطیرBUCHI339
توضیحات: با توجه به فاکتور هایی نظیر جهانی بودن ، دقت و قابلیت تکرار ، روش کلدال توسط دستگاه کلدال به یک روش شناخته شده ی بین المللی به منظور تخمین محتوای پروتئینی در غذا ها و روش استانداردی تبدیل شده است که تمامی روش های دیگر با توجه به آن سنجیده می شوند .
نام دستگاه: دستگاه اندازه گیری فیبر خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و شوینده اسیدی (ADF)
شرکت سازنده:گل پونه صفاهان
مدل دستگاه:FA-200
توضیحات: این دستگاه می تواند مقدار کل فیبر خام موجود در مواد خوراکی انسان و دام را بطور دقیق و بدون نیاز به خاکستر گیری اندازه گیری نماید. همچنین به منظور تعیین کیفیت مواد خوراکی نشخوارکنندگان میتوان بطور دقیق مقدار لیگنین، NDF و ADF را با این دستگاه اندازه گیری کرد.
نام دستگاه: آون
شرکت سازنده: RAD PRODUCT
مدل دستگاه:
توضیحات: از این دستگاه برای خشک کردن و رطوبت زدایی از مواد غذایی، خوراک دام و سایر نمونه های آزمایشگاهی و همچنین برای استریل یا خشک کردن وسایل شیشه ای و فلزی آزمایشگاهی استفاده می شود .
نام دستگاه: کوره الکتریکی
شرکت سازنده: THERMOLYNE
مدل دستگاه: 10500
توضیحات: از این دستگاه برای سوزاندن کامل مواد آلی (تولید خاکستر) و نیـز ذوب کـردن برخـی از فلزات (دما ی 1200 درجه سانتی گراد ) استفاده می شود.
نام دستگاه: پی اچ متر (pH meter)
شرکت سازنده:SCHOTT
مدل دستگاه: CG824
توضیحات: وسیلهای الکترونیکی است که جهت سنجش میزان پیاچ (میزان اسیدی یا بازی بودن) محلولها و بافرهای تهیه شده در ازمایشگاه به کار میرود.
نام دستگاه: ترازوی آزمایشگاهی دو صفر و چهار صفر( Balance )
شرکت سازنده: AND (ژاپن)
مدل دستگاه: GR-200وCTD
توضیحات: ترازوی آزمایشگاهی مدل GR200 ،دقت 0.0001گرم و ظرفیت 210گرم .ترازوی آزمایشگاهی مدل CTD، دقت 0.01گرم و ظرفیت 300گرم
نام دستگاه: اسپکتروفتومتر
شرکت سازنده:JENWAY(انگلستان)
مدل دستگاه:6305
توضیحات: اسپکتروفتومتر یا طیف سنچ دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. که در آن تابش الکترومغناطیسی در ناحیه مرئی و ماورابنفش جذب ماده می شود و از روی شدت جذب مقدار ماده تعیین می شود.
نام دستگاه: شبیه ساز هضم شکمبه
شرکت سازنده:گل پونه صفاهان
مدل دستگاه:MD-100
توضیحات: این دستگاه قابلیت هضم مواد خوراکی دام در شکمبه، شیردان و روده باریک و تعیین قابلیت هضم مواد غذایی مختلف در بخش معده و روده باریک انسان در محیط آزمایشگاه را ارایه می کند.
نام دستگاه: آنالایزر شیر
شرکت سازنده: FUNKE GERBER (آلمان)
مدل دستگاه: LACTO STAR
توضیحات : یکی از قدیمی ترین و پیشرفته ترین دستگاههای آنالایزر شیر میباشد و قادر است در زمانی کمتر از ۵ دقیقه تست های روتین (چربی- پروتئین- لاکتوز- دانسیته- ماده خشک بدون چربی و نقطه انجماد)را در شیر خام انجام دهد.
نام دستگاه: هموژنایزر
شرکت سازنده: IKA(آلمان)
مدل دستگاه:T50B
توضیحات: از این دستگاه برای ایجاد مخلوطی همگن و یک دست از دو مایع غیر حلال و یا جامد و مایع استفاده می شود.