آزمایشگاه آنالیز بخش بهداشت

آزمایشگاه آنالیز بخش بهداشت

آزمایشگاه آنالیز بخش بهداشت دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز در جهت پیشبرد اهداف علمی و پژوهشی اساتید بزرگوار  و دانشجویان گرامی مفتخر به  خدمات ذیل می باشد :

آزمایش های کنترل شیمیایی مواد غذایی(بررسی کیفیت و رد یابی تقلبات)

آنالیز خوراک دام(تعیین ارزش تغذیه ایی)

آزمایش های کنترل کیفیت و ردیابی تقلبات در شیر و لبنیات

آنالیز نمونه های شیر با استفاده از دستگاه Lactostar  

بافت سنجی نمونه های غذایی با استفاده از دستگاه Texture Analyzer

عصاره گیری با استفاده از دستگاه Rotary Evaporator

آموزش روش­های محلول سازی(از مواد جامد و مایع) و استیوکیومتری واکنش­های شیمیایی

برگزاری کلاس های عملی دانشجویان عمومی و تخصص

و در راستای این هدف با مراکز ذیل همکاری می شود.

دانشگاه علوم پزشکی (بخش فارماکولوژی و دانشکده بهداشت)

شرکت پگاه فارس

اداره دامپزشکی

بخش صنایع غذایی دانشکده کشاورزی

سایر مراکز آموزشی(دانشگاه آزاد و دانشگاه علمی کاربردی)

اساتید بخش بهداشت: دکتر مهدی محبی فانی-دکتر سید شهرام شکرفروش-دکتر مریم انصاری لاری- دکترآریا رسولی- دکترآرش امیدی- دکترسعید حسین زاده- دکترسارا بصیری- دکتر مریم پورمنتصری.

کارشناس: خانم معصومه آغازی (کارشناس ارشد شیمی تجزیه)

تلفن آزمایشگاه:36138754-071                                           

ایمیل:Analytical.lab2014@gmail.com

 

تجهیزات :

نام دستگاه: بافت سنج( texture analyzer)

شرکت سازنده: Brookfield (امریکا)

مدل دستگاه:  CT3 4500

توضیحات: دستگاه ایده آلی برای آزمون های کشش، فشار، خمش، برش، اکستروژن، سوراخکاری و شکست در آزمون های مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات، لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو و لوازم پزشکی و بسته بندی می باشد

تعرفه:

ردیف

منبع ارسال نمونه

هزینه هر نمونه

1

دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

100/000
ریال 

2

سایر دانشکده‌های دانشگاه شیراز

200/000
ریال 

3

سایر دانشگاههای دولتی

300/000
ریال 

4

سایر مراکز اعم از دانشگاههای آزاد، غیرانتفاعی و موسسات خصوصی

500/000
ریال 
 

 

نام دستگاه: دستگاه تبخیر روتاری (Rotary Evaporator)  

شرکت سازنده: IKA (آلمان)

مدل دستگاه: RV10 DS99

توضیحات: دستگاه تبخیر روتاری یا همان تقطیر در خلاء، دستگاهی است که با ایجاد خلاء سبب تبخیر و حذف کامل حلال از نمونه های آزمایشگاهی می شود. راندمان قابل توجه در فرآیند تبخیر حلال، همچنین کاهش زمان فرآیند جداسازی از مزایای دستگاه تبخیر روتاری به شمار می رود.

 
 

نام دستگاه: سوکسله(6واحدی) و دستی ( Soxhlet)  

شرکت سازنده: BUCHI (سوئیس)

مدل دستگاه: 810

توضیحات:یکی از ابزارهای آزمایشگاهی است که معمولاً از شیشه ساخته می‌شود، برای جداسازی چربی ها (لیپیدها) از مواد جامد مورد استفاده قرار می‌گیرد. دستگاه سوکسله از سه بخش اصلی : استخراج کننده(Extractor) ‌، مبرد ( Condenser )‌ و بالن ( Flask )‌ تشگیل گردیده است. 

 

 نام دستگاه: کلدال(Kjeldahl)

شرکت سازنده: BUCHI  (سوئیس)

مدل دستگاه هضم BUCHI435  -  مدل دستگاه تقطیرBUCHI339

توضیحات: با توجه به فاکتور هایی نظیر جهانی بودن ، دقت و قابلیت تکرار ، روش کلدال توسط دستگاه کلدال به یک روش شناخته شده ی بین المللی به منظور تخمین محتوای پروتئینی در غذا ها و روش استانداردی تبدیل شده است که تمامی روش های دیگر با توجه به آن سنجیده می شوند .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نام دستگاه: دستگاه اندازه گیری فیبر خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) و شوینده اسیدی (ADF)

شرکت سازنده:گل پونه صفاهان

مدل دستگاه:FA-200

توضیحات: این دستگاه می تواند مقدار کل فیبر خام موجود در مواد خوراکی انسان و دام را بطور دقیق و بدون نیاز به خاکستر گیری اندازه گیری نماید. همچنین به منظور تعیین کیفیت مواد خوراکی نشخوارکنندگان میتوان بطور دقیق مقدار لیگنین، NDF و ADF را با این دستگاه اندازه گیری کرد.

 

نام دستگاه: آون

شرکت سازنده: RAD PRODUCT

مدل دستگاه:

توضیحات: از این دستگاه  برای خشک کردن و رطوبت زدایی از مواد غذایی، خوراک دام و سایر نمونه های آزمایشگاهی و همچنین برای استریل یا خشک کردن وسایل شیشه ای و فلزی آزمایشگاهی استفاده می شود  .

 

نام دستگاه: کوره الکتریکی

شرکت سازنده: THERMOLYNE

مدل دستگاه: 10500

توضیحات: از این دستگاه برای سوزاندن کامل مواد آلی  (تولید خاکستر) و نیـز ذوب کـردن برخـی از فلزات (دما ی 1200 درجه سانتی گراد ) استفاده می شود. 

 

 

نام دستگاه: پی اچ متر (pH meter)

شرکت سازنده:SCHOTT

مدل دستگاه: CG824

توضیحات: وسیله‌ای الکترونیکی است که جهت سنجش میزان پی‌اچ (میزان اسیدی یا بازی بودن) محلولها و بافرهای تهیه شده در ازمایشگاه به کار می‌رود.

 

نام دستگاه: ترازوی آزمایشگاهی دو صفر و چهار صفر( Balance )

شرکت سازنده: AND (ژاپن)

مدل دستگاه:  GR-200وCTD

توضیحات: ترازوی آزمایشگاهی مدل GR200 ،دقت 0.0001گرم و ظرفیت 210گرم .ترازوی آزمایشگاهی مدل CTD، دقت 0.01گرم و ظرفیت 300گرم

 

نام دستگاه: اسپکتروفتومتر

شرکت سازنده:JENWAY(انگلستان)

 مدل دستگاه:6305

توضیحات: اسپکتروفتومتر یا طیف سنچ دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. که در آن تابش الکترومغناطیسی در ناحیه مرئی و ماورابنفش جذب ماده می شود و از روی شدت جذب مقدار ماده تعیین می شود.

 

نام دستگاه: شبیه ساز هضم شکمبه

شرکت سازنده:گل پونه صفاهان

مدل دستگاه:MD-100

توضیحات: این دستگاه  قابلیت هضم مواد خوراکی دام در شکمبه، شیردان و روده باریک و تعیین قابلیت هضم مواد غذایی مختلف در بخش معده و روده باریک انسان در محیط آزمایشگاه را  ارایه می کند.

 

نام دستگاه: آنالایزر شیر

شرکت سازنده: FUNKE GERBER (آلمان)

مدل دستگاه: LACTO STAR 

توضیحات : یکی از قدیمی ترین و پیشرفته ترین دستگاههای آنالایزر شیر میباشد و قادر است در زمانی کمتر از ۵ دقیقه تست های روتین (چربی- پروتئین- لاکتوز- دانسیته- ماده خشک بدون چربی و نقطه انجماد)را در شیر خام انجام دهد.

 

نام دستگاه: هموژنایزر

شرکت سازنده: IKA(آلمان)

مدل دستگاه:T50B

توضیحات: از این  دستگاه  برای ایجاد مخلوطی همگن و یک دست از دو مایع غیر حلال و یا جامد و مایع استفاده می شود.