آیین تکریم و معارفه رئیس دانشکده

آیین تکریم و معارفه رئیس دانشکده


مراسم تکریم و معارفه رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز برگزار شد.

در مراسمی با حضور هیأت‌رئیسه و جمعی از دانشگاهیان دانشگاه شیراز، از زحمات دکتر سیدمصطفی رضوی دینانی، رئیس پیشین دانشکده دامپزشکی دانشگاه تقدیر و دکتر مجتبی کافی، به‌عنوان رئیس جدید این دانشکده معرفی شد.

در آغاز این آیین که در تالار دانشکده دامپزشکی دانشگاه شکل گرفت؛ دکتر رضوی دینانی ضمن قدردانی از معاونان پیشین این دانشکده، به گزارشی از خدمات صورت‌گرفته در طول دوران تصدی خود پرداخت.

وی به خدمات آموزشی انجام‌شده در این دوران ازجمله تصویب آیین‌‌نامه دوره رزیدنسی، تصویب دوره کارشناسی ارشد ایمنی، تشکیل کارگروه آموزشی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف اشاره و بر پیشقراولی این دانشکده در زمینه‌ی آموزش حضوری دوران فراگیری کرونا تأکید کرد.

دکتر رضوی به برخی از طرح‌های بهره‌برداری شده در این دوران ازجمله مرکز پرورش اسب اصیل ایرانی و باشگاه سوارکاری دانشگاه شیراز، مرکز کشت هیدورفونیک دانشکده دامپزشکی، مرکز پرورش و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی، مرکز پرورش و تکثیر پرندگان زینتی و بوفه‌ی مرکزی دانشکده دامپزشکی که بعضا برون‌سپاری به انجام رسیده و همین‌طور بازسازی و تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌های مختلف این دانشکده و انعقاد تفاهم‌نامه‌ با اداره‌کل محیط‌زیست استان و مؤسسه سرم‌سازی رازی به‌عنوان برخی از فعالیت‌های حوزه‌ اداری-مالی دوران مسئوولیت خود یاد کرد.

وی در زمینه‌ی پژوهشی، از افتتاح دفتر امور بیماری‌های آبزیان و تجهیز آزمایشگاه مولکولی و اتاق چالش بخش آبزیان، تألیف و ترجمه کتاب‌های مختلف، خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و حمایت از پژوهش‌های جهت‌دار استادان و دانشجویان در قالب‌های مختلف یاد کرد و در پایان به برخی از فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی این دانشکده همچون برگزاری اردوهای جهادی تخصصی دامپزشکی، اجرای طرح همیار دانشجو و برگزاری مراسم‌ها و مناسبت‌های مختلف اشاره کرد.

دکتر مجتبی کافی، رئیس جدید دانشکده دامپزشکی نیز در ادامه‌ی این مراسم، با بیان اینکه در سال‌های گذشته خدمات بسیار خوبی صورت گرفته است، بر ضرورت رسیدگی به امور پژوهشی، پرداخت حقوق آموزش، تناسب میان امکانات و ظرفیت‌های دانشکده با میزان پذیرش دانشجو تأکید کرد و از معاونت آموزشی دانشگاه خواست تا درخصوص پرداخت شهریه‌ی دانشجویان بین‌الملل و پردیس به دانشکده‌ها دستور پیگیری و اقدامات لازم انجام دهند.

دکتر مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز نیز در این آیین ضمن تقدیر از هیأت‌رئیسه پیشین دانشکده دامپزشکی، گفت: این دانشکده قدیمی‌ترین دانشکده دامپزشکی کشور بعد از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است و حدود  ۵۳ سال از شروع به کار آن می‌گذرد. دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز با پذیرش ۸ نفر دانشجو کار خود را آغاز کرده و درحال حاضر حدود ۴۵۰ دانشجو در یک دوره‌ی دکترای عمومی، ۳ دوره‌ی کارشناسی ارشد و ۱۹ دوره  دکترای تخصصی دارد.

وی با بیان اینکه بیش از  ۷۰درصد اعضای هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشیار و استاد هستند، به دیگر امکانات و ظرفیت‌های این دانشکده ازجمله آزمایشگاه مرکزی، ۱۸ آزمایشگاه تخصصی، کتابخانه غنی با بیش‌از ۱۸هزار عنوان کتاب و ۲۳۰۰ پایان‌نامه و رساله دکترای عمومی و تخصصی اشاره کرد.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه بخشی از دانش‌آموختگان دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شیراز به‌عنوان دامپزشکان عمومی مشغول خدمت می‌شوند که نقش اساسی در کنترل و درمان بیماری‌های دامی و نیز بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات دارند. همچنین تعداد قابل توجهی از دانش‌آموختگان دکترای تخصصی این دانشکده در کسوت اعضای هیأت‌علمی دانشکده‌های دامپزشکی دانشگاه‌های مختلف کشور، بخش زیست‌شناسی برخی دانشگاه‌ها و گروه‌های علوم پایه دانشکده‌های پزشکی بعضی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و یا  به‌عنوان محققین مؤسسه‌ تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و یا انستیتو پاستور مشغول به کار می‌شوند.

وی درخصوص اهمیت رشته‌ دامپزشکی گفت: تأمین بهداشت و تضمین سلامت مواد غذایی با منشأ دامی مهم‌ترین وظیفهی دانشکده‌های دامپزشکی است و عبارت «دام سالم، غذای سالم، انسان سالم»، به‌خوبی اهمیت رشته دامپزشکی را نشان می‌دهد.

دکتر مؤذنی در ادامه به دیگر امکانات و ظرفیت‌های دانشکده‌ دامپزشکی دانشگاه شیراز اشاره کرد و گفت: این دانشکده عرصه 105 هکتاری دارد که بیش‌از ۸۰ درصد زمین‌هاب آن قابل کشت هستند. برخورداری از  امکاناتی  چون ۳ درمانگاه دامپزشکی، سالن‌های پرورش مرغ گوشتی و تخم‌گذار، خوابگاه٫‌های دانشجویی، سلف سرویس،  امکانات ورزشی شامل سالن ورزشی سرپوشیده، زمین چمن مصنوعی و مانژ سوارکاری باعث شده این دانشکده از دانشکده‌های دامپزشکی سرآمد کشور باشد.

دکتر مؤذنی در پایان پذیرش دانشجویان خارجی، راه‌اندازی دپارتمان حیات وحش، راه‌اندازی باغ حیوانات اهلی و ایجاد منابع پایدار درآمد را از برنامه‌های اولویت‌دار دانشکده دامپزشکی دانست.

در پایان نیز، با تقدیم هدایایی از زحمات دکتر رضوی رئیس سابق دانشکده‌ دامپزشکی قدردانی و حکم دکتر کافی، به‌عنوان رئیس جدید این دانشکده به ایشان اعطا شد.